Edith Severs (Vice-Voorzitter)

De loopbaan van Edith Severs startte bij Buma/Stemra als medewerker van de afdeling commentaren en coördinator van de afdeling Audio Visuals, het enige destijds commerciële eilandje binnen de organisatie op het gebied van het begeleiden van Sync’s voor uiteenlopende producties.
In 1990 zette ze de stap naar independent ‘Zomba Music Group’ in de functie van ‘professional manager’ van de uitgeverij, welke acts vertegenwoordigde als Backstreet Boys, Iron Maiden, John Lee Hooker en Britney Spears. Zomba werd later overgenomen door BMG.

Severs was bestuursvoorzitter van ‘Stichting Tune’ waarvan de componisten tak in 2010 is gefuseerd met de BCMM (beroepsvereniging componisten multimedia).

Na bij “Soundscape Music”, destijds hofleverancier van muziek op zenders als SBS-6 en Net5, het pad van muziek in de media te zijn opgegaan, startte ze in 1992 haar eigen onafhankelijke A-typische muziekuitgeverij ‘Copyright Power International B.V.’
In deze hoedanigheid begeleidde ze de start-up van “Massive Music” op rechten management gebied.
Copyright Power is een onafhankelijke uitgeverij en BackOffice voor Creatieven en diens vertegenwoordigers. Gespecialiseerd in muziek voor media, internationale royalty incasso en het managen van muziek rechten stromen. CPI vertegenwoordigd nationale media componisten zoals Ambassadors, Earforce, Studio de keuken, maar is ook steeds actief in het begeleiden van agentschappen zoals Stars agency en componisten zoals Rory de Kievit (Og3ne), Bo Saris, David Schreurs (Caro Emerald).

Tevens heeft Edith een joint venture met ‘Royalty Scan B.V.’ en is mede exploitant van library muziek.

Terug naar boven